Digitális témahét 2024 – A robotok köztünk vannak!

A robotika oktatását is fontosnak és időszerű dolognak tartjuk iskolánkban, ezért a mindennapos iskola, valamint a digitális kultúra oktatása keretében minél több ezzel kapcsolatos ismeretet szeretnénk átadni diákjainknak. A pályázati lehetőségek kihasználásával próbálunk célunk elérése érdekében minél több eszközre szert tenni.

Különböző anyagokat készítünk ezekről a foglalkozásokról (képek, videók…), melyeket szeretnénk megismertetni másokkal is.

Ezen a felületen tesszük közzé ezeket.

Programozás különdíj 2024 – Alba Innovár különdíj 2024

Az egyik izgalmas pályázati lehetőség, amire készültünk,  mely során olyan pedagógiai projekteket valósítunk meg az alsó tagozatos korosztály számára, amelyekben hangsúlyosan megjelenik a kódolás és programozás, illetve a tevékenységek és értékelések tervezésében szerepet kap az algoritmikus gondolkodás fejlesztése. Az Abacusan-GE VándoRobot Programban sikeresen vettünk részt, így foglalkozásainkat az általuk biztosított készletek segítségével valósítottuk meg. Videóinkban részletesen bemutatjuk a 3.- 4. osztályosok óráit a digitális kultúra óra keretein belül.

Mesterséges intelligencia különdíj 2024 – Kreatív robotpálya kihívás 2024 – MotiMore különdíj 2024

A másik szintén érdekes pályázat, mely során a gyermekekkel közösen alkottunk egy történetet a mesterséges intelligenciáról, majd építettünk hozzá egy padlórobotpályát. A feltételeknek megfelelően figyelembe vettük az építés alatt a következőket:

  • térbeli pálya (egyes elemeinek ki kell emelkednie a síkból)
  • újrahasznosított anyagok felhasználása

A gyerekek lelkesen és kreatívan vettek részt a megvalósításban, közben pedig nagyon sok élménnyel és tudással gazdagodtak, elmélyültek a magyar nyelv és irodalom, matematika, technika és tervezés, vizuális kultúra tantárgyak rejtelmeibe.

Pályázataink:

Dinók földjén

Vili, a postás

A robotok köztünk vannak (Programozás különdíj)

Pályázó pedagógusok: Bartalos Edina, Bodáné Árkosi Krisztina, Utassy Klaudia