2023.03.08

Nemzetközi Könyvajándék Nap
Köszönjük Szabóné Juhász Ágota, Horváth Sára (2.c), Nyilas Nóra (7.a), Olasz Dóra (6.b), Berecz Gergő
(6.c), Jászovics Hunor (8.b) és Jurás Bence (8.b) könyvajándékát.

2023.02.14

Meglepetés a könyvtárban

Kolléganőnk, Návrádi Kinga egy kicsi pókemberes babzsákfotelt ajándékozott a könyvtárnak. A gyerekek nagyon örültek a meglepetésnek, hiszen még a mai napig azon versenyeznek, hogy ki ér először a könyvtárba, ki foglalhatja el elsőként ezt a közkedvelt helyet.

2023.01.16

Ajándékkönyvek

Tóth Sára 7.a osztályos tanuló az alábbi gyermekkönyveket ajándékozta könyvtárunknak. Köszönjük!

2022.11.18

Új mesekönyv a könyvtárban

Reiser Lili 2.a osztályos tanuló egy szép mesekönyvet ajándékozott könyvtárunknak. Köszönjük!

Guinness World Records 2023

A diákönkormányzat támogatásának köszönhetően idén is megvásároltuk a gyerekek egyik nagy kedvencét, a Guinness rekordok könyvét. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a könyvtárban!

2022.09.20

Angol nyelvű ajándékkönyvek

Jurácsik Lotti 8.c osztályos tanuló két angol nyelvű könyvet ajándékozott könyvtárunknak. Köszönjük!

2022.04.26

Pedagógusok ajándékai

Egykori kolléganőnk, Bogár Zoltánné Nelli néni az alábbi könyveket ajándékozta iskolánknak.

Kondor Anett tanító néni jóvoltából egy természetfotós albummal gazdagodott könyvtárunk állománya.

Köszönjük!

2022.03.21

Újabb könyvajándék

Boglár Flóra 2.c osztályos tanuló az alábbi képen látható sok szép könyvvel gazdagította könyvtárunk állományát. Köszönjük!

2022.01.12

Az új év első könyvajándéka

Nem kellett sokáig várnunk a 2022. év első ajándékára. Január elején ismét sok értékes és hasznos könyvvel örvendeztetett meg minket Rajos Szilvi. Köszönjük!

 

2021.12.06

Egy újabb olvasói ajándék

Pásztor Enikő 4.c osztályos tanuló saját könyvei közül az Olvasó Leó sorozat egyik kedves darabját ajándékozta könyvtárunknak. Köszönjük!

2021.12.02

Újabb ajándékkönyvek

Kiss Zsombor 4.b osztályos tanuló gyermekkönyveket ajándékozott könyvtárunknak. Köszönjük!

Nemzetközi Könyvjelzőcsere Program

Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából meghirdetett könyvjelzőkészítéshez iskolánk az idei tanévben is csatlakozott.  A másodikosok ( 2.a, 2.b, 2.c) Portugália négy különböző iskolájába küldik az általuk készített szebbnél szebb könyvjelzőket.  A harmadikosok (3.b, 3.c) partnerei Oroszország ázsiai részén, Jakutföldön élnek. A negyedikesek (4.b) ajándékát pedig Horvátországban, egy tengerparti településen várják az iskolás gyerekek.

2021.11.05

Guinness world records 2022

A diákönkormányzat támogatásának köszönhetően a mai napon megérkezett könyvtárunkba a gyerekek egyik nagy kedvence: a Guinness rekordok könyve. Az idei kiadás fő témája korunk egyik legfontosabb problémája, a környezetvédelem.

2021.11.02

Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázat

Iskolai könyvtáruk sikeresen indult a Tinta Könyvkiadó Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázatán. A most beszerzett könyvek elsősorban az angol nyelvtanárok és az alsós tanító nénik munkáját segíti. Köszönjük!

2021.10.08

Gyermekek ajándékai

Varga Boróka Anna 2.c osztályos tanuló saját mesekönyvét ajándékozta a könyvtárnak.

Meszes Adrián 2.b osztályos tanuló egy mesekönyvvel örvendeztetett meg minket.

Kele-Fodor Keve 5.c osztályos tanuló egy hasznos könyvet hozott nekünk, ami a történelem tantárgy tanulásánál nyújthat segítséget az ötödikes diákoknak.

Köszönjük!

2021.10.08

Magyar és angol nyelvű ajándékkönyvek

Hutflesz Máté 2.a osztályos tanuló családjától sok hasznos, a gyerekek érdeklődésére számot tartó  könyvet kapott ajándékba az iskola könyvtára.

2021.10.01

Népmese napja

https://www.eotvosdorog.hu/2021/10/01/nepmese-napja/ 

2021.09.23

Gyermekeknek szóló szépirodalmi és ismeretterjesztő könyveket ajándékozott iskolánknak Hamál Andrea és családja. Nagyon köszönjük!

2021.09.17

Új könyvek a könyvtárban

Rajos Szilvi már többször ajándékozott gyermekkönyveket iskolánknak. Most ismét – neki köszönhetően – sok szép könyvvel gyarapodott könyvtárunk állománya.

2021.09.17

I. Könyvet a könyvtáraknak program

2021-ben ingyenesen hozzáférhető könyvekkel segítette az iskolai könyvtárak állományfejlesztő munkáját a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a Petőfi Irodalmi Ügynökség megbízásából. Iskolánk könyvtára is részt vehetett ebben a programban, melynek az elnevezése „Könyvet a könyvtáraknak”. A program keretén belül egy megadott listából választhattunk 34 db dokumentumot, amivel tudtuk bővíteni állományunkat. A könyvek között található gyermek és ifjúsági szépirodalom és ismeretközlő irodalom egyaránt.

2021.05.10

Nemzetközi könyvjelzőcsere program

Szlovéniai partnereinknél is felváltotta az online oktatást az iskolai helyszíni tanítás/tanulás. Így végre el tudták készíteni azokat a könyvjelzőket, amelyekkel még az ősz folyamán adósak maradtak nekünk. A 3.b és a 3.c osztályosok legnagyobb örömére május elején megérkeztek ezek a szebbnél szebb a könyvjelzők, valamint több prospektus is, amelyben bemutatják nekünk a várost, az iskolát, ahol a gyerekek élnek, tanulnak.

Angol nyelvű ajándékkönyvek

Anyanyelvi lektorunk, Charin Patton most egy angol nyelvű könyvsorozatot ajándékozott könyvtárunknak. A könyvek érdekessége, hogy a címek az ábécé betűivel kezdődnek (A-Z-ig). Szeretettel várom az angol két tanítási nyelvű osztályokban tanuló gyerekeket! Remélem, ezek a könyvek is segítenek majd nyelvtudásuk fejlesztésében!

2021.04.27

Új könyvek a könyvtárban

Polefkó-Papp Hajnalka már többször ajándékozott gyermekkönyveket iskolánknak. Most ismét – neki köszönhetően – sok szép könyvvel gyarapodott könyvtárunk állománya.

2021.04.23

Környezetvédelem a könyvtárban

Az elemgyűjtő verseny megyei fordulóján elért első helyezésért járó pénzjutalomból könyvtárunk két környezetvédelmi témájú könyvvel gazdagodott.

Köszönjük Kondor Anett tanító néninek!

2021.02.23

A Tinta Kiadó Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázatának köszönhetően az alábbi könyvekkel gazdagodott könyvtárunk állománya

2021.02.17

Újabb ajándékkönyvek a könyvtárban

Gyermekeknek szóló szépirodalmi és ismeretterjesztő könyveket, valamint kötelező olvasmányokat ajándékozott könyvtárunknak Farkas Viktor és családja. Nagyon köszönjük a szebbnél szebb könyveket!


2021.02.08

Kedves Szülők!

Február 14. a Nemzetközi Könyvajándék Napja. Tavaly ilyenkor könyvgyűjtést szerveztünk iskolánk könyvtára számára. Nagyon sok szép és hasznos könyvet kaptunk Önöktől ajándékba, amelyeket tanulóink szívesen olvasnak, kölcsönöznek. Még egyszer köszönjük!

A járványhelyzetre való tekintettel az idei évben a könyvgyűjtés elmarad, de azt szeretnénk, ha erről a jeles napról valamilyen formában mégis megemlékeznénk. Arra szeretnénk buzdítani Önöket, hogy ezen a napon, február 14-én ajándékozzanak egy könyvet gyermekeiknek!

Az ünnepnapot követően örömmel fogadnánk a gyerekektől rövid beszámolókat a kapott könyvekről, azok tartalmáról, hátha ezáltal mások is kedvet kapnak a könyvek elolvasásához. A legjobb írásokat az iskola honlapján is közzétesszük.

Molnár Jacqueline_konyvajandek2021_plakat (1)

2021.01.25

Új könyvek a könyvtárban

Januárban iskolánkat ketten is megörvendeztették azzal, hogy gyermekkönyveket adományoznának könyvtárunknak. Polefkó-Pap Hajnalka ismeretterjesztő könyveket és ifjúsági regényeket hozott nekünk.

Anyanyelvi lektorunknak, Charin Pattonnak köszönhetően pedig kötelező olvasmányokkal és ifjúsági regényekkel gyarapodott könyvtárunk állománya.

A gyerekek mindig nagyon örülnek, amikor új könyvek érkeznek a könyvtárba. Nagyon köszönjük a felajánlásokat!


Nemzetközi könyvjelzőcsere program

Iskolánk immár ötödik alkalommal vesz részt az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete által meghirdetett könyvjelzőcsere programban. Harmadiktól ötödikig minden évfolyamon két-két osztály tanulói (3.b, 3.c, 4.a, 4.c, 5.a, 5.c) készítettek könyvjelzőket, amelyeket Szlovéniába, Oroszországba, Litvániába és Horvátországba küldtünk. A gyerekek nagy örömére január elején Horvátországból már meg is érkeztek az első könyvjelzők, amelyeket az 5.c osztályosok között osztottunk ki. A többire még várnunk kell, mert további partnereinknél online oktatás folyik, ezért számukra kicsit nehézkes a könyvjelzők elkészítése.