2021.12.02

Újabb ajándékkönyvek

Kiss Zsombor 4.b osztályos tanuló gyermekkönyveket ajándékozott könyvtárunknak. Köszönjük!

Nemzetközi Könyvjelzőcsere Program

Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából meghirdetett könyvjelzőkészítéshez iskolánk az idei tanévben is csatlakozott.  A másodikosok ( 2.a, 2.b, 2.c) Portugália négy különböző iskolájába küldik az általuk készített szebbnél szebb könyvjelzőket.  A harmadikosok (3.b, 3.c) partnerei Oroszország ázsiai részén, Jakutföldön élnek. A negyedikesek (4.b) ajándékát pedig Horvátországban, egy tengerparti településen várják az iskolás gyerekek.

2021.11.05

Guinness world records 2022

A diákönkormányzat támogatásának köszönhetően a mai napon megérkezett könyvtárunkba a gyerekek egyik nagy kedvence: a Guinness rekordok könyve. Az idei kiadás fő témája korunk egyik legfontosabb problémája, a környezetvédelem.

2021.11.02

Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázat

Iskolai könyvtáruk sikeresen indult a Tinta Könyvkiadó Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázatán. A most beszerzett könyvek elsősorban az angol nyelvtanárok és az alsós tanító nénik munkáját segíti. Köszönjük!

2021.10.08

Gyermekek ajándékai

Varga Boróka Anna 2.c osztályos tanuló saját mesekönyvét ajándékozta a könyvtárnak.

Meszes Adrián 2.b osztályos tanuló egy mesekönyvvel örvendeztetett meg minket.

Kele-Fodor Keve 5.c osztályos tanuló egy hasznos könyvet hozott nekünk, ami a történelem tantárgy tanulásánál nyújthat segítséget az ötödikes diákoknak.

Köszönjük!

2021.10.08

Magyar és angol nyelvű ajándékkönyvek

Hutflesz Máté 2.a osztályos tanuló családjától sok hasznos, a gyerekek érdeklődésére számot tartó  könyvet kapott ajándékba az iskola könyvtára.

2021.10.01

Népmese napja

https://www.eotvosdorog.hu/2021/10/01/nepmese-napja/ 

2021.09.23

Gyermekeknek szóló szépirodalmi és ismeretterjesztő könyveket ajándékozott iskolánknak Hamál Andrea és családja. Nagyon köszönjük!

2021.09.17

Új könyvek a könyvtárban

Rajos Szilvi már többször ajándékozott gyermekkönyveket iskolánknak. Most ismét – neki köszönhetően – sok szép könyvvel gyarapodott könyvtárunk állománya.

2021.09.17

I. Könyvet a könyvtáraknak program

2021-ben ingyenesen hozzáférhető könyvekkel segítette az iskolai könyvtárak állományfejlesztő munkáját a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a Petőfi Irodalmi Ügynökség megbízásából. Iskolánk könyvtára is részt vehetett ebben a programban, melynek az elnevezése „Könyvet a könyvtáraknak”. A program keretén belül egy megadott listából választhattunk 34 db dokumentumot, amivel tudtuk bővíteni állományunkat. A könyvek között található gyermek és ifjúsági szépirodalom és ismeretközlő irodalom egyaránt.

2021.05.10

Nemzetközi könyvjelzőcsere program

Szlovéniai partnereinknél is felváltotta az online oktatást az iskolai helyszíni tanítás/tanulás. Így végre el tudták készíteni azokat a könyvjelzőket, amelyekkel még az ősz folyamán adósak maradtak nekünk. A 3.b és a 3.c osztályosok legnagyobb örömére május elején megérkeztek ezek a szebbnél szebb a könyvjelzők, valamint több prospektus is, amelyben bemutatják nekünk a várost, az iskolát, ahol a gyerekek élnek, tanulnak.

Angol nyelvű ajándékkönyvek

Anyanyelvi lektorunk, Charin Patton most egy angol nyelvű könyvsorozatot ajándékozott könyvtárunknak. A könyvek érdekessége, hogy a címek az ábécé betűivel kezdődnek (A-Z-ig). Szeretettel várom az angol két tanítási nyelvű osztályokban tanuló gyerekeket! Remélem, ezek a könyvek is segítenek majd nyelvtudásuk fejlesztésében!

2021.04.27

Új könyvek a könyvtárban

Polefkó-Papp Hajnalka már többször ajándékozott gyermekkönyveket iskolánknak. Most ismét – neki köszönhetően – sok szép könyvvel gyarapodott könyvtárunk állománya.

2021.04.23

Környezetvédelem a könyvtárban

Az elemgyűjtő verseny megyei fordulóján elért első helyezésért járó pénzjutalomból könyvtárunk két környezetvédelmi témájú könyvvel gazdagodott.

Köszönjük Kondor Anett tanító néninek!

2021.02.23

A Tinta Kiadó Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázatának köszönhetően az alábbi könyvekkel gazdagodott könyvtárunk állománya

2021.02.17

Újabb ajándékkönyvek a könyvtárban

Gyermekeknek szóló szépirodalmi és ismeretterjesztő könyveket, valamint kötelező olvasmányokat ajándékozott könyvtárunknak Farkas Viktor és családja. Nagyon köszönjük a szebbnél szebb könyveket!


2021.02.08

Kedves Szülők!

Február 14. a Nemzetközi Könyvajándék Napja. Tavaly ilyenkor könyvgyűjtést szerveztünk iskolánk könyvtára számára. Nagyon sok szép és hasznos könyvet kaptunk Önöktől ajándékba, amelyeket tanulóink szívesen olvasnak, kölcsönöznek. Még egyszer köszönjük!

A járványhelyzetre való tekintettel az idei évben a könyvgyűjtés elmarad, de azt szeretnénk, ha erről a jeles napról valamilyen formában mégis megemlékeznénk. Arra szeretnénk buzdítani Önöket, hogy ezen a napon, február 14-én ajándékozzanak egy könyvet gyermekeiknek!

Az ünnepnapot követően örömmel fogadnánk a gyerekektől rövid beszámolókat a kapott könyvekről, azok tartalmáról, hátha ezáltal mások is kedvet kapnak a könyvek elolvasásához. A legjobb írásokat az iskola honlapján is közzétesszük.

Molnár Jacqueline_konyvajandek2021_plakat (1)

2021.01.25

Új könyvek a könyvtárban

Januárban iskolánkat ketten is megörvendeztették azzal, hogy gyermekkönyveket adományoznának könyvtárunknak. Polefkó-Pap Hajnalka ismeretterjesztő könyveket és ifjúsági regényeket hozott nekünk.

Anyanyelvi lektorunknak, Charin Pattonnak köszönhetően pedig kötelező olvasmányokkal és ifjúsági regényekkel gyarapodott könyvtárunk állománya.

A gyerekek mindig nagyon örülnek, amikor új könyvek érkeznek a könyvtárba. Nagyon köszönjük a felajánlásokat!


Nemzetközi könyvjelzőcsere program

Iskolánk immár ötödik alkalommal vesz részt az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete által meghirdetett könyvjelzőcsere programban. Harmadiktól ötödikig minden évfolyamon két-két osztály tanulói (3.b, 3.c, 4.a, 4.c, 5.a, 5.c) készítettek könyvjelzőket, amelyeket Szlovéniába, Oroszországba, Litvániába és Horvátországba küldtünk. A gyerekek nagy örömére január elején Horvátországból már meg is érkeztek az első könyvjelzők, amelyeket az 5.c osztályosok között osztottunk ki. A többire még várnunk kell, mert további partnereinknél online oktatás folyik, ezért számukra kicsit nehézkes a könyvjelzők elkészítése.