A COMP-REND Kft és a PERIVA Kulturális Egyesület Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából „Lant és kard” címmel országos programsorozatot indított az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) és az Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtár támogatásával. A rendezvény védnökei: Rózsa Dávid, az OSZK főigazgatója és Dr. Kokas Károly, az SZTE Klebelsberg Könyvtár főigazgató-helyettese. A pályázat nyerteseinek díjait az OSZK (középiskolás és felső tagozatos kategória) és a Comp-Rend Kft. (alsó tagozatos kategória) ajánlotta fel. A programsorozat nyitó eseménye rajzpályázat a diákok számára. Pályázni korosztályonként megadott Petőfi-költeményekhez kapcsolódó illusztrációkkal lehetett. 515 alkotás érkezett be. Alkotókörünkből 12 alkotást kért be a zsűri a Petőfi200 „Lant és kard” országos pályázatra benyújtott képeinkből a második fordulóba. A szakértői zsűri meghozta döntését! Alkotókörünk tagjai hatalmas sikert értek el.  Martinecz Antónia a felső tagozatos korcsoportban második díjat nyert, Németh Gréta Dorina ugyanebben a korcsoportban harmadik díjat szerezte meg!

Gratulálok minden résztvevőnek! Még szerezhetünk további díjat!

Elindult a megmérettetés közönségszavazása. A szavazás 2023.05.04. 23.00 órakor zárul. A szakköröseink képei: 32-től 40-ig, illetve a 45. (utolsó az albumban). A szavazó oldal illetve az album a következő linken érhető el: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.577848627775819&type=3

Kérünk mindenkit, aki úgy gondolja, hogy megérdemlik az alkotókörösök, szavazzon rájuk, de természetesen akár bármelyik neki tetsző remek alkotásra!

Köszönettel: Kolonics Péter