Szakkörünk a tanév első félévében számos rajzpályázatra készült. Jelentős eredmények születtek.

Az előző tanévben meghirdetett Ecsetes Bringás Remekek, a Technológiai és Ipari Minisztérium és a Belügyminisztérium az Európai Mobilitási Hét alkalmából meghirdetett nemzetközi pályázatának eredményei a nyáron érkeztek meg, így Tarnóczy Boglárka (8.c) fődíját a Koliken kerékpárt a 2023-24-es tanév évnyitóján szeptember elején vehette át. Említtessék meg a többi díjazottunk neve is, akik már a nyár folyamán megkapták díjaikat: Konrad Anikó, Kovács Liliána, Tót Flóra, Limpár Sebestyén, Takács Bernadett egyaránt különdíjban részesült. (A pályázat zsűrije ezzel a kétféle díjazási lehetőséggel élt, egyéb díjakat nem adtak ki.)  A minisztériumok ebben a tanévben is meghirdették pályázatukat, amelyre rekordszámú munkát küldtünk be. Várjuk a zsűri döntését.

Jelentős eredménynek tudhatjuk be, hogy a Talentum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Művészeti Szakgimnázium Utazás címmel meghirdetett Közép-Dunántúli Regionális Rajzpályázatán, amelynek témája ebben az évben az utazás volt a 7. osztályos korcsoportban Újvárosi Vince 3. helyet szerzett. Nagyon érdekes képi megoldást választott, utazási „bakancslistáját” ábrázolta egy vonat ablakain visszatükröződve. Ezúton is gratulálunk Vincének.

Idén először vettünk részt a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma által meghirdetett pályázaton. Nagyon érdekes feladat várt ránk. A meghirdetett rajzpályázat témája az volt, hogy az alkotók a saját fantáziájuk alapján egészítsék ki az esztergomi vár királyi kápolnájának freskótöredékei közül választva, hogy képzelik el, milyen lehetett az eredeti alkotás. Remek munkákat, kiváló ötleteket vonultatott fel a beküldött anyag. A zsűri döntése alapján Takács Bernadett (8.b) 2. helyezést ért el, Martinecz Antónia (6.c) és Jantyik György (5.c) különdíjas lett, Kele-Fodor Cinka (5.c), Keserü Balázs (6.b), Jezsek Zsolt (5.c), Kovács Lotti (5.c), Németh Hanna Barbara (6.c), Tarnóczy Boglárka (8.c) és Ujvárosi Vince (7.c) elismerő oklevélben részesült.

Kolonics Péter