Bécs nyolc percben

A nagyfiúk stopperel mérték, hogy Péter bácsi mennyit beszél Bécs épületeiről.

De miért is volt érdekes a kirándulás?

Egy pénteki napon Kolonics Péter tanár úr szervezésével az ötödik évfolyam elmehetett Bécsbe. Meglátogattuk a város nevezetességeit. Voltunk a Természettudományi Múzeumban, megnéztük Mária Terézia szobrát. Ellátogattunk a Bécsi Állami Operaházba is, ahol egy kísérő segítségével végig nézhettük az épületet és mesélt is róla nekünk. A Hofburg is lenyűgöző volt. Számomra az Augustinerkirche nevezetű gótikus templomban látható Canova emlékmű, Mária Krisztina síremléke volt elképesztő, mert egyszerre szomorú, de megható is, ahogy az emberi élet szakaszait próbálja bemutatni. Nekem a vége tetszett a legjobban, ugyanis egy Lepkeházban néztük meg a trópusi lepkéket, amik a fejünk felett repkedtek, és a kezünkön csücsültek.

Szuper, hogy nem csak kötött, hanem szabad program is volt, így hát felfedezhettük Bécset a Stephansdom körül, kicsit magunk is várost nézhettünk, és még egy kis maradandó emléket és szuvenírt is szerezhettünk.

Szerintem jó is volt, hogy Péter bácsi épületenként átlagosan nyolc percet beszélt, mert így garantált volt, hogy valami megmarad a fejünkben.

Kele-Fodor Cinka