Alkotókörünk sikerei

Ebben a tanévben, ezt minden diák, szülő, és mi tanárok is érezzük, munkánk elvégzéséhez nagyon sok akadállyal kellett megküzdenünk. Nem volt ez másként alkotókörünkben sem. Az alkotóház mérete, és a szakkörre jelentkezők hagyományosan magas száma már a kezdetektől nagy kihívások elé állított bennünket, a járvány által megkövetelt szabályok, a távolságtartás megoldása rákényszerített bennünket, hogy bontásban találkozzunk, így a találkozások ritkábbá váltak, a pályázatokra történő felkészülésre kevesebb idő jutott, akárcsak a jó hangulatú megbeszélésekre, amelyek nélkül nem is igazán lehet egy-egy problémára alaposan ráfókuszálni. Aztán jöttek az online oktatási időszakok, amelyek még jobban megnehezítették a munkát (sok pályázatot ki is kellett hagynunk), de leginkább a közös munka hiányzott mindannyiunknak.

Már a kezdetektől úgy éreztem, valószínűleg nem ez lesz a szakkör legsikeresebb éve. Ennek ellenére úgy érzem, sikerült a nehézségek legalább egy részen úrrá lennünk, és idén sem maradtunk eredmények nélkül, köszönhetően a „csapat” áldozatos munkájának, a szakkörösök kreatív hozzáállásának. Nyolc pályázaton indultunk ebben a tanévben, ebből öt pályázaton értünk el eddig eredményeket, díjakat, két pályázat elbírálása még folyamatban van.

Az első pályázat, amire készültünk a Gyermekjóléti Alapítvány, a Gyermek Az Első! Alapítvány és az Országos Mécs László Irodalmi Társaság „Árpádházi királyaink” című országos tehetségkereső és tehetséggondozó művészeti pályázata volt, ahol Kaluser Alexia országos negyedik helyezést ért el. (Ennek a pályázatnak az eredménye érkezett meg ebben a tanévben eddig utolsóként, május 18-án adta át igazgatónk a postán érkezett díjat a nyertesnek.) A Dorogi József Attila Művelődési HázDorog, fények, ünnep” címmel megrendezett pályázatán Fekete Dóra 2. helyezett lett, Kovács Liliána, Brosch Bettina különdíjat kapott.

Egyik legjelentősebb pályázati eredményt Fekete Dóra érte el, aki a debreceni NDK– Neue Debreczenische Kunst – művészcsoport, és a Deák17 Galéria által meghirdetett LAST WORDS, HALLD MEG A VESZÉLYBE KERÜLT ÁLLATOK UTOLSÓ SZAVAIT! országos nyílt pályázatán alkotásával bekerült a szűkített kiállítási anyagba, és képe kiállításra került a Deák17 Galériában Budapesten. Ugyancsak jelentős eredményként könyvelhetjük el, hogy az MTA Könyvtár és Információs Központ és az SZTE Klebelsberg Könyvtára támogatásával a Comp-Rend Kft és a Periva Kulturális Egyesület szervezésében, gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából meghirdetett „Az én Széchenyim” című országos rajzpályázaton az első zsűrizésen született döntés értelmében három szakkörösünk, Brosch Bettina, Fekete Dóra, Kesselyák Zília alkotása az országos döntőbe került. Várjuk a hírt a végső eredményről.

Legfrissebb díjaink az Északdunántúli Vízmű Zrt. „Víz érték” című megyei rajzpályázatához kapcsolódnak, ahol alkotóköröseink kiválóan szerepelve 9 díjat is megszereztek. Korosztályában első díjat érdemelt ki Erős Emili, és Szabó Anna. Különdíjas lett: Ambrus Tamara, Kaluser Alexia, Kovács Liliána, Limpár Sebestyén, Németh Hanna, Plangár Dorina és Tóth Lara. Hagyományos díjátadóra a járványügyi szabályok miatt nem kerülhetett sor, postán érkeztek meg az oklevelek és ajándékok. Vig Attila, iskolánk igazgatója adta át a díjakat a nyerteseknek iskolánk galériájában.

Gratulálok minden szakkörösnek, a nehézségek ellenére mindannyian kiváló munkát végeztek. Köszönöm az egész éves munkájukat!

(kOpE)